Dag 9: Lebanon - Mammoth Spring

Find more about Weather in Mammoth Spring, AR
Mammoth Spring
Mammoth Spring is een hele omvangrijke bron gelegen in het Mammoth Spring State Park. Het is de grootste bron in Arkansas en één van de drie grootste bronnen in de Ozark Plateau regio. Bronnen ontstaan wanneer door waterdruk een natuurlijke stroom van grondwater naar de aardoppervlakte wordt veroorzaakt.


Mammoth Spring's grootste afwateringskanaal kan makkelijk gezien worden door reizigers op de US 63. De grote hoeveelheden water uit de bron stromen enkele honderden meters voordat het vermengd wordt met de Warm Fork van de Spring River en zo de Spring River hoofdwateren vormen. Het koude water zorgt voor prima omstandigheden voor het vissen naar forel. Mammoth Spring is in juni 1972 een National Natural Landmark geworden.


Verslag:
Eerst Jerry en Lynda gedag gezegd en we moesten beloven dat als we ooit in de buurt van Michigan zijn, dan moeten we zeker bij ze langs komen. We houden in ieder geval via facebook contact! Daarna naar Ramona en Bob om gedag te zeggen. We kregen allebei nog een cadeau van haar en we mochten absoluut niet betalen voor de overnachtingen! Dat was echt niet de bedoeling en we voelen ons een beetje opgelaten maar goed, ze wilden het echt niet. Ook hier werd gezegd dat we snel terug moesten komen en dat zal zeker wel een keer gebeuren!

We rijden eerst nog een klein stukje over de Route 66 verder om naar Scott te gaan van Root Beer 66, of te wel “Mister C’s Routepost”. We hadden gehoord dat hij een geweldige shop heeft met veel Route 66 souvenirs. Nou dat klopte, wat een geweldige zaak zeg en heel veel Route 66 souvenirs die we nog nergens anders hadden gezien. Ook van Scott kregen we nog cadeautjes, een kerstbal met Route 66 er op en een paar pins van zijn zaak, heel leuk. T-shirt en een Route 66 horloge gekocht en toen weer op pad.

Bij Smitty’s, een supermarkt in Lebanon, lekkere broodjes en allerlei andere dingen gehaald voor onderweg en bij MacDonald nog een Mocha Frappé en toen op weg naar Arkansas. Het eerste stuk was een 2-Lane road en heerlijk rustig, later werd het een 4-Lane en was het iets drukker. Bij Willow Springs hebben we bij Junk-Shun Barn Flea Market lopen snuffelen maar geen leuke dingen gevonden. In W. Plain zagen we ineens een paar hele leuke oude auto’s staan en zijn toch weer even gestopt. Het waren er in totaal maar vijf maar ze waren echt heel mooi dus weer even een stelletje foto’s gemaakt.

In Thayer zijn we naar het Grand Gulf State Park gereden. Een klein maar wel heel mooi park met een mooie ‘Natural Bridge’, het was alleen jammer dat je die alleen van een hoog platform af kon bekijken. De bridge lag echt heel diep maar op de foto kun je niet laten zien hoe diep dat was. Een klein stukje rijden nog hierna en we zijn in Arkansas! Net over de staatsgrens ligt Mammoth Spring en we vinden hier al snel een kamer in het Riverview Motel. Het is een oud motel maar de kamer is oké en we hebben een prachtig uitzicht op de rivier.

We zijn na even relaxen gaan kijken waar we kunnen eten en vinden een leuk restaurant aan de rivier, het Riverbend Restaurant. We hebben heerlijk buiten op het terras gegeten wat een de rivier lag. We zagen op een gegeven moment een groot beest lopen en dat bleek een bever te zijn. We besloten om na het eten een stuk langs de rivier te gaan lopen om te kijken of we er nog meer zouden zien. Toen we wegreden, zagen we aan de overkant een waterval en dachten; hier gaan we maar eens kijken. Zaten we ineens in het Mammoth Spring State Park! Stond eigenlijk voor morgenochtend op het programma maar ja, je kan het maar gezien hebben!

Het is een heel leuk park met een aantal watervallen. Er is een dam waarvan de constructie in 1887 is begonnen en in 1888 gereed was. De dam is 15 feet hoog en 225 feet lang. We hebben heerlijk rond het meer gelopen en we hebben aardig wat bevers gezien in het water. Voor we naar het hotel terug gingen, hebben we alvast de tank volgegooid en nog even een zak ijs gehaald. We zitten op de eerste verdieping dus alleen even wat spullen uit de koffer gehaald, géén zin om ze mee naar boven te nemen. Toch weer veel gezien vandaag, op naar morgen dan gaan we naar Memphis TN!2 opmerkingen:

 1. Veel plezier in Memphis vandaag!

  Marc

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Monique,
  weer even bijgelezen. Leuk, al die ontmoetingen met andere Route-66-enthousiastelingen. Veel plezier nog!
  Lucia

  BeantwoordenVerwijderen