Dag 7: Springfield - Lebanon

Find more about Weather in Lebanon, MO
Lebanon MO
We gaan naar Lebanon om een aantal mensen te bezoeken. Allereerst Ramona en Bob van het Munger Moss Motel waar we ook overnachten. Vervolgens brengen we een dag door met onze goede vriendin, Judy. We gaan naar het Ha Ha Tonka State Park wat niet ver van Lebonon afligt. Misschien ook nog even kijken in het museum en Cathy gedag zeggen! We vermaken ons hier wel....


Verslag:
Na wat te hebben gegeten, tanken we en vertrekken we richting Lebanon MO. We rijden op ons gemak over de Route 66 en stoppen af en toe voor een foto. Bij Phillipsburg maken we een langere stop want hier gaan we even heerlijk rondsnuffelen bij Redmons, World’s Largest Gift Store. Wat een geweldige zaak is dit zeg, je kunt hier werkelijk voor elk wat wils vinden. Heel veel Route 66 souvenirs en T-shirt, waar er natuurlijk weer een aantal van mee gaan. Ook zag ik hier de Route 66 Betty Boop die ik een tijdje geleden op internet had gezien en die gaat natuurlijk ook mee!! We zijn even bij de Candy Factory geweest en jeetje…..wat een hoop snoep hadden ze hier en wat veel verschillende smaken.

We zijn net na de middag in Lebanon bij het Munger Moss Motel. Jerry Alger en zijn vrouw, Lynda, kwamen gelijk naar ons toelopen en ook Ramona, de eigenaresse. We kregen een dikke knuffel van haar! Ramona was erg blij met de miniatuur van haar motel sign en de ketting die ik voor haar had gemaakt. We kregen kamer 65, de Texas Room. Spullen naar binnen en nu eerst de scale models uitpakken. Nou, gelukkig alles nog intact, alleen een kleine beschadiging op het dak van Gay Parita maar dat was vrij simpel te repareren. Jerry en Lynda kwamen nog naar onze kamer en hadden een vaasje bij zich met twee witte bloemen, was voor mijn moeder! Dit is toch zo ontzettend attent, kreeg het even moeilijk! Ook Ramona was zo lief, je krijgt dan toch weer even een brok in je keel!

Lekker rustig aangedaan rest van de middag. Even na vijfen was Rich Dinkela er met een fotograaf, weet haar naam niet meer. Ze heeft honderden foto’s gemaakt van de schaal modellen en soms moesten we wel lachen want ze lag af en toe plat op de vloer om vanuit de juiste hoek te fotograferen. Rich gaat een artikel schrijven voor het Show Me 66 Magazine, een Route 66 blad in Missouri. Er kwam nog een stel kijken die we in 2010 in het museum hadden ontmoet, Gary (van Gay Parita) en zijn zoon Steve waren er. Ook Judy kwam binnen en weer een dikke knuffel! En toen ook nog Scott van Root Beer 66! Het leek de zoete inval wel!! Gary had het schaalmodel van zijn gas station nog niet gezien maar was er erg van onder de indruk, hij bleef Willem bedanken voor wat hij gedaan had.

Jerry en Willem hebben pizza gehaald en die hebben we met zijn allen opgegeten bij het zwembad. Judy ging weg nadat we hadden afgesproken morgen om 09.00 uur bij het museum. Alle anderen gingen kort daarna ook weg behalve Jerry en Lynda, zij logeren ook in dit motel. We hebben nog een tijd zitten praten bij het zwembad maar het werd fris en dus zijn we naar de kamer gegaan. Het was een fijne dag vandaag, weer veel Route 66 friends ontmoet!!


 

1 opmerking:

  1. Mooi is dat he,die waardering voor al dat werk wat je er aan gehad hebt.

    BeantwoordenVerwijderen