Dag 2: Oklahoma City

  Find more about Weather in Oklahoma City, OK

   
Red Earth Festival

Red Earth Native American Cultural Festival
Oklahoma is de thuisbasis van 39 indianenstammen, en dat betekent een ongeëvenaarde culturele rijkdom die iedere zomer tot uitdrukking komt tijdens de talrijke powwows. Als je eerste kennismaking met dit verschijnsel het Red Earth Native American Cultural Festival is, zullen andere manifestaties weinig indruk meer maken. Een grote arts-and-craftsmarkt met superieure schilderijen, aardewerk en sieraden is nog maar het begin. De mensen laten zich in de allereerste plaats meeslepen door de optredens van dansers, zangers en drummers uit verre streken als Hawaï, Alberta en Canada. Er worden allerlei soorten dansen uitgevoerd, die ieder op hun eigen manier betoverend zijn. Men’s Northern Traditional, de oorspronkelijke dans van de Northern Plains, verbeeldt een strijder die een vijand uitdaagt. De snelle Men’s Fancy Dance is met zijn neontinten de meest theatrale en atletische dans, waaraan vooral jongens en jonge mannen zich wagen.


Verslag:
Al weer vroeg op en na een ontbijt, wat erg goed was, richting het Cox Convention Center gegaan. Om half negen begint de line up en om tien uur de parade. Nadat we de auto hadden geparkeerd, zijn we eerst onze tickets op gaan halen die we al online hadden gereserveerd. Toen we buiten kwamen, zagen we overal indianen, of zoals ze hier zeggen “Native Americans”. En soms zag je er dan ineens één die volledig uitgedost was, helemaal geweldig. We hadden na een tijdje door waar het begin van de parade was en zijn daar naar toe gelopen. Nou, was helemaal goed, we konden alles hier schitterend voorbij zien komen en hebben al heel wat foto’s gemaakt.

Vervolgens zijn we in het Cox Convention Center naar binnen gegaan, hier kon je allerlei art work van de indianen bewonderen en ook kopen. Er lagen echt prachtige sieraden maar jeetje…..wat een prijzen. Zag een schitterende armband maar die was maar $ 2.500,00, was die wel waard hoor. Echt handwerk en prachtig maar niet voor onze beurs!! We hebben wat gegeten en toen zijn we gaan kijken in de arena waar de dansen zouden zijn. Dat was er nog niet maar wel een soort van voorstellen van de verschillende stammen en daarna diverse ceremonies. Ze waren echt prachtig uitgedost, de één nog mooier als de ander. Heel erg van genoten!!

We zijn daarna nog bij het Oklahoma City Memorial wezen kijken. Hadden we al eens gezien maar is best heel indrukwekkend. Er zijn op 19 april 1995 door één idioot, 168 mensen omgekomen doordat hij een auto met explosieven naar binnen had gereden. Een hele serene en mooie omgeving waar nabestaanden naar toe kunnen! Daarna zijn we Bricktown ingegaan. Een heerlijke frappucino gedronken bij Starbucks en langs het kanaal gelopen. Het was warm, 27 graden, en we zijn dus al lekker verbrand.

Daarna terug naar het hotel gegaan en na het plaatsen van bericht dag 1, zijn we naar Ken en Melissa toegegaan. Het leek net of we ze al jaren kenden! Heerlijk zitten kletsen en wat gedronken en ’s avonds gaan eten met ze. Was heel gezellig en na een afspraak om samen te ontbijten, zijn we naar onze kamer gegaan en moe als we toch nog wel waren, vrij snel daarna er in gedoken.
2 opmerkingen:

 1. Greetings Willem and Monique!

  We welcome you to Oklahoma Route 66 Territory! It has certainly been a superb pleasure to meet you both and spend wonderful days together. FUNtastic times with FUNtastic friends! Happy to know that you enjoyed the Red Earth festival here in Oklahoma City. The photos that you took of our state's Native Americans are indeed quite spectacular. Melissa and I look forward to your next return and the super great times that all of us will have together again. We wish you safe travels on your adventure journey to Houston. Until we meet again,...

  God Bless and Happy Trails!
  Best Regards Always,

  Ken and Melissa Turmel
  aka: "the Landrunners"
  www.Route66Artwork.com

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hi Guy's, net pas het verhaal gelezen. Klinkt allemaal goed van de Indianen. Foto's zijn ook erg leuk.
  Ik hoop dat het weer bij jullie goed is en blijft. Wij zitten nu in Florida ( The sunshine state ) maar helaas is de rest van de week regen voorspelt. Beetje jammer....

  BeantwoordenVerwijderen