Dag 11: Memphis

Find more about Weather in Memphis, TNGraceland, Memphis TN

Memphis
Vandaag gaan we naar Graceland. Elvis Presley's Graceland Mansion is poenerig en exuberant, maar evenzeer intrigerend en aangrijpend. Iedereen heeft gehoord over de kristallen kroonluchters, de pauwblauwe gordijnen en de legendarische 'Jungle Room', maar er is zoveel méér dan die kitscherige façade. Je kunt allerlei kamers bekijken en ook een 'trophy hall' met gouden en platina platen, gitaren, kostuums en sieraden. Je kunt ook zijn motoren en auto's bewonderen, inclusief de roze Cadillac uit 1955, en zijn twee privévliegtuigen. In Meditation Garden zijn de graven van Elvis, zijn ouders en zijn grootouders te zien.Verslag:
Vanmorgen lekker op ons gemak richting Graceland gelopen. Het was nog vroeg dus erg rustig! Na onze tickets te hebben gehaald, gingen we met een busje naar de overkant waar de mansion is. Het is een zeer indrukwekkend huis wat in 1939 is gebouwd. We hebben audioapparatuur en worden daarmee rondgeleid. We mogen de woonkamer, de slaapkamer van zijn ouders, de keuken, de pool-kamer, de jungle room en nog wat andere ruimtes beneden zien. Boven zijn Elvis zijn privé vertrekken en daar mag niemand komen. Beneden in de kelder komen we in een ruimte waar al zijn gouden en platina platen te zien zijn en een ruimte waar kostuums van hem tentoongesteld worden. Buiten het huis komen we bij de begraafplaats waar Elvis en zijn vader en moeder en ongeboren tweelingbroer zijn begraven. Er is een ‘Meditation Garden’ bij, het zag er erg mooi uit.

Verder op het terrein, zien we nog verschillende tentoonstellingen, zijn collectie auto’s en zijn privé jet, de Lisa Marie. Daarmee vliegen was wel luxe hoor, zelfs een tweepersoonsbed erin! Er waren ook ontelbare souvenirshops op het terrein waar je doorheen moest als je naar een tentoonstelling wilde gaan, erg slim! Wij zijn nou niet zoals je kan zeggen, echte Elvis fans maar deze tour was erg leuk en hadden we niet willen missen.

We zijn hierna bij het Heartbreak Hotel wezen kijken. Dat viel ons een beetje tegen, we hadden verwacht dat we hier één en al Elvis zouden zien maar het Days Inn waar wij zitten, is meer Elvis aanwezig. We rijden nu verder over de Elvis Presley Boulevard om naar de Stax Recording Studio’s te gaan. Hier zijn platen opgenomen van hele grote en bekende artiesten zoals: Otis Redding, Isaac Hayes, The Staple Singers, Sam and Dave, Al Green, Ike and Tina Turner en ga zo maar door. We krijgen eerst een film te zien en gaan daarna het Stax Museum of American Soul Music bekijken, een erg leuk museum! Er is hier trouwens een Stax Music Academy bij en The Soulsville Charter School. Samen met het museum vormen ze de Soulsville Foundation, en non-profit organisatie die er voor zorgt dat de soul muziek blijft voortbestaan!

We rijden door naar de Sun Studio, de studio waar de 18 jarige Elvis Presley voor de eerste keer binnenliep en toen hem gevraagd werd als wie hij klonk zei hij: “I don’t sound like nobody”, en hij zong “That’s all right” zoals nog nooit iemand het ooit had gezongen! De eigenaar was echter niet onder de indruk en pas een jaar later kreeg Elvis de kans om weer te zingen en kreeg toen ook een contract. Na drie jaar werd zijn contract verkocht voor $ 35.000,00 aan RCA Records, dat was toen heel veel geld en de eigenaar van de Sun Studio had het hard nodig want het ging niet zo goed. Er zijn hier ook veel platen opgenomen van grote artiesten zoals: Johnny Cash, Jerry Lee Lewis, Roy Orbison, BB King en vele anderen. De studio wordt nog steeds gebruikt voor opnames. Erg leuk om dit gezien te hebben!

En nu naar het Peabody Hotel om naar de Peabody ducks te gaan kijken. De eenden gaan ’s morgens om 11.00 uur van het dak met de lift naar de vijver in de lobby en om 17.00 uur gaan ze over de rode loper weer terug de lift in naar hun verblijf op het dak. Te gek voor woorden eigenlijk dat dit zo’n druk bezochte attractie is! Maar goed, het was wel een leuk gezicht om die eenden over de rode loper te zien lopen en met zijn allen bij elkaar in de lift naar boven te zien staan. We zijn ook nog even naar het dakterras gegaan, je had er een mooi uitzicht over Memphis. We zagen de Mississippi River ook mooi liggen.

We gaan eerst nog even naar Beale Street om wat te eten en komen toch weer bij BB King terecht. Er speelde weer een andere band als gister en het klonk erg lekker! Na het eten nog even naar de Beale Street Flippers staan kijken, de paar jongens die geweldige acrobaten waren. En daarna zijn we naar de Mississippi River gereden en hebben er een stuk langs gereden voor we weer naar ons hotel gingen. Veel gezien vandaag en een paar aardige moeie voeten aan overgehouden!!

2 opmerkingen:

  1. Ik verbaas me dat jullie foto's ìn Graceland mochten maken. In 2000 mocht dat absoluut niet ... Zal wel niet meer tegen te houden zijn geweest (in 2000 hadden de mobiele telefoons nog geen camera).

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Foto's maken mocht wel maar geen flits gebruiken, filmen was niet toegestaan.

    BeantwoordenVerwijderen