Dag 6: Miami - Springfield

Find more about Weather in Springfield, MOSpringfield MO
Op 30 april 1926 bedacht een inwoner van de stad Springfield de naam "Route 66" voor de snelweg van Chicago naar Los Angeles. In het Park Central Square is een plakkaat te zien, verkregen van de Route 66 Association of Missouri, ter eerbetoon aan de stad, en als dank voor de uitvinding van de naam Route 66. In Springfield (MO) zijn nog steeds sporen zichtbaar in het centrum van de "Mother Road", de moeder van alle wegen, Route 66.

Springfield is gelegen op het Springfield Plateau. De stad is voornamelijk vlak en omringd door een heuvelachtig landschap en kliffen. In de omgeving liggen een aantal meren. Vroeger liep er door het gebied van de stad Springfield een speciale weg, de "Trail of Tears"; deze staat nu bekend als de Old Wire Road. De "Trail of Tears" werd in 1838 door de Cherokee indianen afgelegd, toen zij gedwongen werden naar het aangewezen Indian Territory (nu Oklahoma) te verhuizen. Ook is de stad bekend om Wilson's Creek National Battlefield. Deze veldslag tijdens de burgeroorlog vond plaats in 1861. Er is een 8 km lange auto-tour, de zogenaamde Battlefield of Springfield Route, die je langs Bloody Hill (waar de veldslag plaatsvond), het Ray House uit 1852 en de begraafplaats, waar zowel noorder- als zuiderlingen begraven liggen, leidt. In het Walnut Street Historic District staan nog 150 oude huizen uit ca. 1900. De restanten van de route 66 liggen langs de Kearney Street, Glenstone Avenue, College en St. Louis Street en op Missouri 266 naar Halltown. Het eerste drive-in restaurant (behorende bij de route 66 toeristische opmars ) "Red's Giant Hamburg" is helaas afgebroken.

Rest Haven Court
Springfield is gezegend met veel, heel veel motels, maar de Rest Haven Court is één van de eerste motels dat Route 66 reizigers tegenkomen. Dat feit heeft zeker geholpen bij de overlevingskansen van dit motel. Het prachtige neon-sign is in de '50 jaren geplaatst, het motel zelf is al in bedrijf vanaf 1947.


Verslag:

Nog een klein stukje Route 66 in Oklahoma vandaag! We starten met het maken van foto’s van het Coleman Theater in Miami OK, een theater uit 1928. Een schitterend gebouw alleen jammer dat er bus voorstond en die ging ook niet weg! Maar toch wel aardig gelukt. In Commerce OK kwamen we bij Allen’s Fillin’ Station en daar tegenover lag de Dairy King. Beide op de foto en de Dairy King werd geopend door een vrouw toen we daar foto’s van aan het maken waren. We moesten binnenkomen en haar gastenboek tekenen. Even later kwam haar zoon ook binnen en jeetje……toen kwamen we er niet meer weg! Hij had hele verhalen over hoe het hier vroeger was en over Bonnie and Clyde die hier altijd in de omgeving waren. En wat heel leuk was, hij bakte Route 66 Cookies! Hij had een patent op de koekjes en ook op de vorm om de koekjes mee te maken. Hij stuurt de koekjes over de hele wereld, we kregen er twee mee van hem toen we ons eindelijk konden los rukken.

In Baxter Springs in Kansas gingen we even in Sacs 66, een antiek zaak, kijken en ook daar kwamen we bijna niet weg. Die man vroeg waar we vandaan kwamen en weer hele verhalen, gaaf hoor maar je schiet niet op. Daarna even koffie drinken bij Angels on the Route, de eigenaresse herkende mij nog van twee jaar geleden, dus ook daar weer lekker zitten kletsen. In Galena KS wilden we naar 4Woman on the Route. Hier waren we twee jaar terug ook maar toen waren ze niet open. Hier staat de truck die het voorbeeld is geweest voor Tow Mater uit de film Cars. Melba Riggs, één van de eigenaressen, is een hele bekende persoon op de Route 66 en die wilden we zeker ook ontmoeten. Het is een ontzettend aardige vrouw maar jeetje……wat kan die praten. Ze wordt niet voor niets “The Mouth” genoemd!!

Vervolgens wilden we naar Red Oak II maar dat heeft nog de nodige moeite gekost. We waren even helemaal de weg kwijt en zaten ineens op de snelweg richting Kansas City!! Dat koste even tijd maar ergens gevraagd en toen vrij snel gevonden. Dit is echt een aanrader voor iedereen die hier in de buurt komt. De eigenaar heeft hier een hele plaats nagebouwd met alles er op en er aan, uit Texas. Echt helemaal geweldig, het zag er allemaal zo gaaf uit! We konden hier jammer genoeg niet al te lang blijven omdat Gary bij Gay Parita op ons zat te wachten!

Daar waren we dus echt heel laat, al over half zeven, maar Gary vond het geen probleem. Hij woont hier dus is er altijd. En ook dit was een ontmoeting om nooit te vergeten, wat een geweldige man zeg!! Hij bleef ons maar bedanken voor het maken van het schaalmodel van zijn benzinestation. We zijn ontzettend verwend door hem, zeven T-shirts, een boek en een Route 66 tas moesten we nemen. We werden er verlegen van! We gingen uiteindelijk pas om negen uur weg hier. Gelukkig had Gary telefonisch een motel geboekt in Springfield, het Best Western Rail Haven motel. Hier waren we om tien uur, heel gaaf motel en mooie en schone kamer. Dit was weer een dag om nooit te vergeten, veel ontzettend aardige mensen ontmoet en gesproken en heel veel gezien!


1 opmerking:

  1. Leuke dag inderdaad! Ik zie dat Spencer verder opgeleukt is sinds 2009 ...

    Marc

    BeantwoordenVerwijderen