Dag 4: Oklahoma City - Tulsa

Find more about Weather in Tulsa, OK

   


Tulsa
Tulsa ligt in de staat Oklahoma. Deze staat kent de meeste wegen van de originele route van de Route 66. Tulsa was vroeger bekend als oliehoofdstad van de wereld en wordt nu (zoals zoveel andere plaatsen) de geboortestad van Route 66 genoemd. Het heeft een schitterend art-deco centrum en er zijn diverse musea met grote kunstschatten. Lekker ontspannen en wandelen kunt u in diverse parken, waaronder het Woodward Park en de Tulsa River Parken langs de Arkansas rivier. Bekende Route 66 attracties zijn: 11th Street Bridge, Route 66 Harley Davidson Shop en de Blue Whale in Cartoosa op 25 km afstand.

Een andere benaming voor Tulsa is Terra Cotta City vanwege haar rijkdom aan art-deco gebouwen; bijvoorbeeld Philcade Building en Boston Avenue United Methodist Church. Musea zoals het Philbrook Museum of Art en Grilcease Museum hebben een imponerende collectie aan Amerikaanse kunst in immense villa's van oliemagnaten.Tulsa behoort tot Green Country en is een deel van het Indian Territory. De indianen werden vanuit delen van de Verenigde Staten gedwongen hiernaar toe te verhuizen in het jaar 1820. Het gebied ten zuidoosten van Tulsa behoort nog steeds tot de indianen. Dit is een perfect gebied om kennis te maken met de oorspronkelijke amerikaans-indiaanse cultuur van voor 1800. In 1901 werd er olie gevonden in een plaatsje nabij Tulsa en veranderde Tulsa in een "boomtown". Later zorgde Cyrus Avery, inwoner van Tulsa en later de vader van de Route 66 genoemd, voor o.a. de route van Route 66. Daarnaast is Tulsa bekend om de Western Swing Music (country & western). Overige attracties /bezienswaardigheden zijn het Tulsa Air & Space Musem en Planetarium, Tulsa's Zoo, Oklahoma Aquarium, het Greenwood Cultural Center over de ergste rassenrel ooit in Amerika in het Greenwood District en het Totem Pole Park.


Verslag:
Vandaag wel ontbeten met Ken en Melissa en daarna nog foto’s gemaakt van ons vieren en Ken had gevraagd of Willem foto’s wilde maken van zijn nieuwe motor. Dus daar ook een flinke serie foto’s van gemaakt. Sturen we op naar Ken op een cd als we weer thuis zijn. Toen de spullen in de auto en na “a big hug” zijn we op pad gegaan. Het was erg gezellig met hun en we willen ze zeker nog eens ontmoeten en dan misschien gezamenlijk een stuk Route 66 rijden. Ken weet er heel veel van dus….is vast een keer leuk! We rijden eerst naar de Walmart om een koelbox, water e.d. te kopen voor onderweg.

In OKC was het even zoeken naar de Route 66 maar nadat we de Milk Bottle op Classen hadden gevonden, ging het goed. We hadden van Ken een boek over de Route 66 in Oklahoma gekocht en dat kwam nu goed van pas. Er stond een erg goede beschrijving in van de Route. In Arcadia aangekomen, zijn we eerst bij Pops wezen kijken. In 2007 was dit er wel maar nog niet open. Het is een tankstation maar wel anders, je kunt er ook eten en drinken en er zit een grote souvenir shop bij. En druk dat het er was, leek wel een kippenhok! Maar het zag er goed uit en de zaken gingen goed zo te zien. Ook de Round Barn even bekeken, was niet veranderd zo te zien. Bij John Hargrove zijn we natuurlijk weer wat langer blijven hangen. Hele aardige man die oude auto’s restaureert maar ook een vervent verzamelaar is van Route 66 icons. Zijn hele terrein staat vol met dit soort dingen, zoals de Blue Whale, Twin Arrows en ga zo maar door. Een plek die je echt niet over moet slaan!

De Route 66 is nog zo goed als helemaal te volgen in Oklahoma. We stoppen nog regelmatig om mooie gebouwen of leuke signs op de foto te zetten maar moeten er wel een beetje de vaart in houden. We komen pas laat aan in Tulsa en nemen een kamer in een echt Route 66 Motel, het Desert Inn Motel. Oud maar goede kamer, alle kamers zijn beneden, dus lekker auto voor de deur, daar houden wij van! We zijn gelijk op zoek gegaan naar een restaurant dichtbij en vonden het Golden Saddle BBQ restaurant. Goed gegeten hier!

Terug in het motel eerst verslag van gisteren en vandaag gemaakt en geplaatst anders gaan we teveel achter lopen! We kunnen helaas geen mail verzenden wat vreemd is want ontvangen doen we wel, dus we kunnen jullie niet attenderen op nieuwe verslagen! We hopen dat jullie toch lezen en misschien reageren als het lukt!


2 opmerkingen:

 1. Monique, Willem, leuke verslagen! Dat reageren wil ook niet helemaal lekker, maar ik lees alles trouw ...

  Veel plezier weer.

  Marc

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi, daar ben ik weer....
  Leuke winkel he die Hobby Lobby, kan je echt van alles en nog wat kopen.
  De dagen gaan snel voorbij als je van alles wil bekijken dat merken wij ook. Er is genoeg te zien, alleen de tijd tikt snel door.
  Ik kijk op FB meestal ff of er alweer een verslag staat, en anders kijk ik direct op de site.
  Wij lopen qua verslag wel achter. Paul maakt het, ik heb er dit keer geen zin in. Kost veel te veel tijd !

  BeantwoordenVerwijderen