Dag 3: Oklahoma City

  Find more about Weather in Oklahoma City, OK


State Capitol building

Verslag:

Na een lekker ontbijt in het hotel, waar Ken en Melissa niet bij waren (lagen in coma denken we want geen reactie na kloppen op hun deur), zijn we op pad gegaan. We zijn eerst naar Hobby Lobby geweest. De koffer met de schaal modellen hebben we gisteren open gemaakt, alles was heel denken we (nog niet uitgepakt!) op één ding na, het Munger Moss sign voor Ramona. Er was een stuk van de pijl afgebroken en dat moest gerepareerd worden. Vandaar Hobby Lobby, we moesten iets van kneedbaar hout hebben en verf. Gedeeltelijk geslaagd hier en de rest hebben we bij The Home Depot gekocht.


En nu…..op weg naar het Red Earth Festival (de powwow), vandaag is het dansen om 12.00 uur en om 19.00 uur. We willen dit in ieder geval zien! We waren er ruim op tijd maar de arena was al aardig aan het vol stromen. Één gedeelte was helemaal door de indianen bezet en dat was een prachtig gezicht. Al die kleurige kostuums en prachtige tooien! Het begon met een intocht van alle verschillende stammen en daarna het volkslied van de indianen. Daarna begon de wedstrijd, want dat is het hier. De winnende indiaan gaat met een aardig geld bedrag naar huis. Het was geweldig om te zien, zeker als die prachtig uitgedoste indianen (de mannen) gingen dansen op best wel opzwepende muziek! Zeker geen spijt van dat we hier naar toe gegaan zijn.


Na ongeveer vier uur hadden we het wel gehad en zijn we weg gegaan. We zijn naar de Route 66 gereden en hebben al wat bezienswaardigheden gezien. The Milk Bottle on Classen, het Tower Theater en het OKC State Capitol. Ook zijn we nog naar Stockyard City geweest, in een Western Store lekker lopen rondsnuffelen en bij de Stockyards zelf gekeken. Hier worden nog echt koeien verhandeld met handje klap. We waren pas laat terug in het hotel. Ken en Melissa waren nog een nacht extra gebleven dus bij hun op de kamer wat gedronken. Heel lief, Melissa had allemaal foto’s van haar katten (“her babies” zoals ze zegt) meegenomen om aan ons te laten zien omdat wij onze katten ook missen! Ze heeft echt prachtige katten, vijf in totaal en ook allemaal vriendjes met elkaar aan de foto’s te zien. We hebben pas laat in de avond wat te eten besteld en hebben dit beneden in de hal van het hotel opgegeten. En daarna zijn we naar onze kamer gegaan en na een heerlijke douche……pitten!!


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten