Dag 15: Natchez - New Orleans

Find more about Weather in New Orleans, LA
New Orleans
New Orleans is de grootste stad van de Amerikaanse staat Louisiana. De stad is in 1718 gesticht door Jean-Baptiste Le Moyne de Bienville en genoemd naar de Fransman Filips II van Orléans. Op wets- en bestuursniveau zijn de stad New Orleans en de Orleans Parish hetzelfde. New Orleans wordt ook wel The Big Easy genoemd. De stad is een industrie- en distributiecentrum, heeft een belangrijke haven, de haven van South Louisiana, en is bekend door haar rijke culturele erfgoed, vooral qua muziek en keuken. De stad ligt op de oevers van de rivier de Mississippi, ongeveer 160 kilometer stroomopwaarts vanaf de Golf van Mexico.

Cultuur

New Orleans is de bakermat van de slavenmuziek en de gospels. Dixieland en New Orleans-jazz zijn vroege stijlen van jazzmuziek die aan het begin van de twintigste eeuw in New Orleans ontstonden. New Orleans-jazz eerst, enige tijd daarna de Dixieland-jazz als reactie van de blanke gemeenschap daarop.


Verslag:
Lekker ontbeten in het hotel en toen eerst gaan kijken waar Mammy’s Cupboard Natchez MS. Na even zoeken zagen we het overduidelijk liggen. Het stelt een 28-foot (= 8 ½ meter) grote zwarte vrouw voor waarbij het restaurant ‘onder’ haar rok zit. We hadden het al op internet gezien maar anders zou je misschien denken, wat is dat nu weer voor iets! Het was oorspronkelijk gebouwd als benzinestation maar in 1940 is het een restaurant geworden. Het gebouwtje is al verschillende malen gerestaureerd, het is zelfs zo erg geweest dat de beide armen eraf lagen maar nu ziet het er goed uit! Het restaurant is dagelijks geopend voor de lunch van 11.00-14.00 uur. Was dus nu niet open maar wel even een aantal foto’s gemaakt.

We rijden verder over Highway 61 naar St. Francisville LA voor we de oversteek maken naar de I-55 die ons naar New Orleans brengt. De LA-10, die ons dus naar de I-55 brengt, is een 2-Lane en een hele mooie weg. De weg voert ons door wat kleine plaatsjes en door heel veel groen. Bij de I-55 aangekomen, pakken we de afslag bij Amite LA om even een stop in te lassen. Even bij de Walmart geweest en bij de Mac een heerlijke Mocha Frappé gehaald, die hadden we vandaag nog niet op! De weg naar New Orleans is geweldig, je rijd eigenlijk de hele tijd over bruggen en ziet overal om je heen water en moerasachtige natuur. Nog één stop in Saint Rose om de tank even vol te gooien en dan zijn we na ongeveer een half uur in New Orleans bij ons hotel.

Het is een leuk hotel in koloniaalse stijl, overal gangetjes en paden en ook de kamer is heel leuk. We hebben twee bedden maar…..er is er één beneden en voor de tweede moet je naar boven! Heel apart, dat hebben we nog nooit eerder gehad of gezien! Het hotel heeft iets weg van de hotels die we wel eens in Cuba hebben gehad. Willem is na een tukkie weer mens en we gaan naar de receptie om te vragen waar we hier lekker kunnen eten. Dat bleek een straat verderop te zijn, St. Charles. We hadden de straat al een stuk doorgelopen toen we zagen dat hier ook de streetcar reed. Er stond een stel te wachten en even aan hun gevraagd waar deze heen ging. Dat bleek French Quarter te zijn, we besloten om naar Bourbon Street te gaan.

Bij het eindpunt moesten we eruit en dat was bij Bourbon Street. We zagen gelijk al dat het hier heel anders is dan in Beale Street in Mephis. We kwamen hier al vrij snel langs sexclubs waar zeer schaars geklede vrouwen voor stonden. Ook veel barretjes en restaurantjes en overal klonk zeer luide muziek uit. We zijn op een terras op een balkon wat gaan eten en konden vanaf hier lekker om ons heen kijken, we zaten er best! Je ziet van alles voorbij komen en toen het donkerder werd, zag je ook de neon overal om je heen heel goed. Bourbon Street is heel anders als Beale Street zoals ik al zei, maar is toch wel heel leuk en druk en we hebben ons geen moment onveilig gevoeld. Morgen bij daglicht nog wel even terug want er staan hier prachtige gebouwen!!2 opmerkingen:

  1. Het programma gaat snel waar jullie door heen gaan. Ik ben zelf een halveweek weg geweest en jullie hebben daar zoveel gedaan en bekeken. Hardstikke leuk. Ik zie wel, in new orleans hoef je ook niet te vervelen. Miste wel een plaatje met de schaars geklede dames. Of heb je ze wel gemaakt maar niet gepubliceert?
    Veel plezier.
    Groet Michiel

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik weet niet of de dames de foto's zullen waarderen Michiel...

    BeantwoordenVerwijderen