Dag 10: Mammoth Spring - Memphis

Find more about Weather in Memphis, TN
  


Memphis
Memphis is de grootste stad van de Amerikaanse staat Tennessee, vernoemd naar de vrouw van Epaphus, de stichter van Memphis (Egypte). De stad is gesticht in 1819 en had in 2007 674.028 inwoners. Sinds het jaar 2000 vertoont het inwonertal een dalende trend. Dit komt door de groeiende criminaliteit in de buitenwijken van Memphis. Memphis wordt ook wel, samen met Nashville, de muziekstad van de wereld genoemd. Dit heeft te maken met het feit dat er vele muziek genres zijn ontstaan waaronder de Rock-'n-roll. Ook speelt het Blues genre er een belangrijke rol.

We gaan zeker de Sun Studio bekijken, de plek waar de Rock-’n-roll is geboren. Het label Sun Records bood onderdak aan artiesten als Elvis Presley , Jerry Lee Lewis, Carl Perkins en Johnny Cash. Deze artiesten zijn hier groot geworden. Andere artiesten als B.B. King en Roy Orbison hebben hier ook vele nummers opgenomen. Vervolgens dompelen we ons onder in wat de stad te bieden heeft aan opzwepende rock-'n-roll of intense, schurende blues. In Beale Street, een straat waar veel uitgaansgelegenheden te vinden zijn, heb je onder andere "B.B. Kings Blues Club" waar de geliefde gitarist zijn carrière is begonnen, of de Rum Boogie Café/Mr. Hendy's Blues Hall, die een fantastische huisband heeft en een topcollectie gitaren. In Beale Street is ook de Memphis Walk of Fame te vinden, een publieke tentoonstelling. Het is speciaal ontworpen voor alleen Memphis muzikanten. Het eert artiesten als W. C. Handy, B. B. King, Bobby Blue Bland, en Alberta Hunter.


Verslag:

Na donutsen, water en ijs en overheerlijke Mocha Frappé’s gehaald te hebben gaan we op weg naar Memphis Tennessee. Maar……onze eerste stop was al weer heel snel! We zagen toen we net Mammoth Spring uit waren gereden, een hele leuke zaak. Het was Dear Crossing Antiques en Collectibles. Een hele grote zaak met allemaal aparte ruimtes en jeetje……wat had die man een hoop spullen. Alleen een leuke metal plate gekocht en toen snel weer op weg.

Net na de middag zijn we in Jonesboro in Arkansas, we hebben hier een break ingelast en zijn even een beetje gaan shoppen en hebben wat gegeten. Willem kreeg toen we net weer onderweg waren een dip dus ben ik een stuk gaan rijden. Toen we in de buurt van Memphis kwamen, heeft Willem het weer overgenomen. Het hotel ligt echt naast Graceland, het is het Days Inn op de Elvis Presley Blvd. De kamer is geweldig, ruikt heerlijk fris en is schoon en van alle gemakken voorzien. We kijken op het zwembad in een gitaarvorm, erg leuk gedaan!

Even wat gedronken en toen zijn we richting Beale Street gegaan. Het was er gezellig druk en we hebben eerst lekker overal rond lopen kijken en genoten van de muziek die overal vandaan kwam. We hebben gegeten bij de BB King Blues Club waar live muziek was. En daarna nog maar een beetje rondgelopen en in souvenirshops lopen rondkijken, het moest wat donkerder worden om de leuk te kunnen zien en fotograferen. Dat was echt een heel leuk gezicht en we hebben geprobeerd om foto’s te maken, hopelijk zijn ze een beetje gelukt.

Toen we weggingen, zagen we dat Beale Street nu met hekken was afgesloten en er stond een enorme rij mensen te wachten om naar binnen te kunnen. Er stonden drie beveiligingsmensen die iedereen met een scanner langs gingen om te kijken of ze wapens bij zich hadden. Goed dat ze dat doen, er was helemaal veel politie in Beale Street en zelfs agenten in een verhoogde bak die uitkeken over de straat. Wij voelden ons er in ieder geval niet onveilig! Er zal wel eens het één en ander aan de hand zijn of geweest zijn, maar nu voldoende toezicht. Morgen naar Graceland, kunnen we lekker naar toe lopen!
4 opmerkingen:

 1. Hey Monique en Willem niet teveel Mocha Frappe's drinken hoor!!! Ik stuur nog even prive mail groetjes en veel plezier in Graceland x

  BeantwoordenVerwijderen
 2. BB King, daar hebben wij in 2009 ook "ribs" gegeten ...

  Straks Graceland, veel plezier!


  Marc

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hey Monique en Willem de bovenste was dus van ons Jacq en Niek.xxx

  BeantwoordenVerwijderen